Benzineprijs op laagste niveau in 4 jaar

Door de aanhoudende daling van de olieprijs is benzine en diesel tanken in vier jaar niet zo goedkoop geweest.

Inmiddels is benzine meer dan een kwartje per liter goedkoper dan het oude prijsrecord van bijna 1,90 euro in oktober 2012.

Laagste prijs sinds februari 2011

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 daalde vandaag tot €1,647, het laagste niveau sinds februari 2011. Ook diesel en LPG werden opnieuw goedkoper. Een liter diesel is ook sinds februari 2011 niet meer zo goedkoop geweest: €1,347. De prijs van LPG is inmiddels gezakt naar €0,805.

Nog goedkoper

Paul van Selms, brandstofdeskundige bij UnitedConsumers, denkt dat het goed mogelijk is dat tanken nog goedkoper wordt. “Als de olieprijs structureel op dit niveau blijft, kan er nog wel 5 tot 10 cent van de benzineprijs af. Alle signalen wijzen op een dalende olieprijs.”


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Benzineprijs op laagste niveau in 4 jaar”

 1. wim prinsen avatar
  wim prinsen

  Krijgt de staat (wij dus)wel denodige belasting wel binnen als de brandstof alsmaar goedkoper wordt?

  1. John avatar
   John

   Over De Staat hoeft u zich geen zorgen te maken: de heffingen over een liter brandstof zullen nooit minder worden, alleen maar meer…

 2. Victor Kamps avatar
  Victor Kamps

  We zijn nu een jaar verder en er komt geen update over de prijs nu… De prijs van een vat ruwe olie keldert richting de 30$ per vat en we gaan er niets van terug zien aan de pomp. Aan de andere kant is het nu ook dringend tijd voor alternatieven aan de pomp. Doordat het aanbod steeds goedkoper begint te worden zal er veel meer verbruikt kunnen worden. Dit is een kwalijke zaak voor het milieu wat mij betreft…

 3. Tom avatar
  Tom

  wauw, kan misschien nog wel 5 cent af , in belgie kost euro 95 nog maar 1 euro en 7 cent, is al meer dan 30 cent goedkoper geworden.

 4. Rico avatar
  Rico

  haha lol tis nu 2.50 lol

 5. emmerson avatar
  emmerson

  vorige week getankt vlak bij Koblenz 2.451 e. p/l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *