Wintersport? Tank in Oostenrijk of Zwitserland.

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. Tankvoordeel onderweg naar de wintersportlanden is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Tanken in de sneeuw is vooral een feest in Oostenrijk en Zwitserland. Benzine is daar bijna een kwart voordeliger dan in Nederland. De brandstofuitgaven van een wintersportreis zijn ongeveer 200 euro voor diesel, en 250 euro voor benzine. Tank je slim, doordat je weet waar het in het buitenland goedkoop is, dan kan je dus 25 to 50 euro besparen, aldus UnitedConsumers.

Benzine en diesel zijn in Duitsland niet meer zoveel voordeliger dan in Nederland. Rijd je via Zuid-Duitsland naar de bergen dan loont het om te wachten met benzine tanken totdat je in Zwitserland of Oostenrijk bent.
Voor diesel loont tanken in Oostenrijk ook. Voor Zwitserland geldt dat daar diesel iets duurder is dan in Duitsland en LPG zelfs veel (bijna 20%) duurder. Luxemburg is eigenlijk als vanouds het enige land waar je onderweg naar de sneeuw met alle brandstoffen voordeliger uit bent.
Benzine is er 26 procent goedkoper, diesel 17 procent en LPG 24 procent dan in Nederland.

Bijna 900.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

wintersport-2013

Brandstofprijzen Europa, per december 2012.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *