Verschillen in brandstofprijs nemen af

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. Het voordeel van tanken op weg naar de wintersportlanden is echter kleiner geworden. De brandstofuitgaven aan een wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel, en 250 euro voor een paar tanken met benzine. Tank je slim, doordat je weet waar het in het buitenland goedkoop is, dan kan je zo’n 25 euro besparen.

Met volle benzine-tank vertrekken? Niet slim! Benzine is in Duitsland nu 10 procent voordeliger dan in Nederland, ongeveer net als vorig jaar. In Oostenrijk en Zwitserland is benzine 15 en 19 procent goedkoper. Op zich voordelig, maar dat was in 2010 in beide landen 24 procent voordeliger! “Zo laat mogelijk onderweg tanken bij benzine, loont echter nog steeds”, aldus consumentencollectief UnitedConsumers.com

Diesel is een heel ander verhaal. Diesel is in Duitsland, net als vorig jaar, maar 2 procent goedkoper. In Oostenrijk was diesel vorig jaar nog 10 procent voordeliger, nu is diesel daar 1 procent duurder dan in Nederland. In Zwitserland was diesel vorig jaar 1 procent duurder, en nu 8 procent! LPG is in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland duurder geworden. Vooral Frankrijk en Zwitserland kenden een forse prijsstijging. De prijs voor diesel ging daar naar respectievelijk 13 en 11 procent duurder dan in Nederland.

Ongeveer 1.000.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Bijna 300.000 vertrekken nog dit jaar met de kerst. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op www.UnitedConsumers.com/vakantie


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *