Dieselprijs gaat weer richting recordniveau

De prijs van een liter diesel aan de pomp is opgelopen tot het hoogste niveau sinds 2008. Een liter diesel kost vandaag €1,457, dat is nog maar een paar cent verwijderd van de recordprijs van €1,503 van 7 juli 2008.

Voor benzine en LPG gaat dit nog niet op. De gemiddelde landelijke adviesprijs van een liter benzine ligt nu op €1,675, en het prijsrecord van benzine lag op van €1,757 (op 29 april van dit jaar). LPG kost op dit moment €0,762 en had op 10 januari de recordprijs van €0,857.

Een vat ruwe Amerikaanse olie noteert al weer even boven de 100 dollar, inmiddels op iets meer dan 103 dollar. “De euro wordt zwakker ten opzichte van de dollar. En door de eurocrisis lijkt dat alleen maar te verergeren.”

Diesel tanken direct over de grens is ook niet echt een optie; in België en Duitsland is die nog net iets duurder. ,,Daardoor gaat er ook diesel de grens over, omdat de marges daar hoger zijn. Dat geeft juist weer een opwaartse druk op de prijzen hier”, zegt Van Selms van UnitedConsumers. Luxemburg blijft wel een paradijs voor de veelrijder. Daar is benzine bijna een kwart goedkoper, LPG een vijfde en diesel ongeveer een zesde.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *