Tanken voor de prijs van 10 jaar geleden?!

Automobilisten kunnen zondag 11 april van 14.00 tot 17.00 uur tanken voor de prijs van 10 jaar geleden bij alle tankstations van prijsvechter Tango. Deze actie is de start van de viering van het 10-jarig bestaan van de keten van onbemande tankstations.

Omgerekend van guldens naar euro’s kostte een liter benzine 10 jaar geleden EUR 1,16 en diesel EUR 0,85. Met de recent weer flink gestegen brandstofprijzen levert de actie een besparing op van meer dan 40 cent per liter benzine en 35 cent per liter diesel.

General Manager Martijn Beekhuizen over de actie: “Tango heeft 10 jaar geleden de gevestigde markt opengebroken door als eerste merk tankstations korting aan de pomp te geven. Ons 10-jarig jubileum vieren we daarom op een manier die bij ons past, met vier dagen extreem hoge korting.” Wie zondag 11 april niet aan de beurt komt kan op zaterdag 17 april, 24 april en 1 mei 10 uur lang tanken met 20 cent korting op alle brandstoffen. Voor een overzicht van de Tango-tankstations, kijk snel op Brandstof-Zoeker.nl.

10 jaar geleden zorgde de opening van het eerste tankstation van de prijsvechter direct voor lange rijen voor de pomp. Tankstations van grote oliemaatschappijen probeerden de nieuwkomer soms uit de markt de drukken door tijdelijk eveneens een hoge korting te geven. De benzineoorlogen die daarop volgden hebben uiteindelijk geleid tot winst voor de automobilist. Want adviesprijzen worden nu alleen nog maar gerekend bij snelwegstations. Op benzine wordt in Nederland gemiddeld 5,5 cent korting gegeven en op diesel 3,5 cent korting. Bij een volume van meer dan 10 miljard verkochte liters brandstof in 2009 bespaart de automobilist bijna 500 miljoen euro dankzij de introductie van korting op brandstof. Prijsvechter Tango geeft zelf gemiddeld 10 cent korting op benzine en 8,5 cent korting op diesel.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *