Overstappen autoverzekering wordt eenvoudiger

Er komt een einde aan het stilzwijgend verlengen van autoverzekeringen. Het Verbond van Verzekeraars heeft aangekondigd dat schadeverzekeraars vanaf 1 januari 2010 moeten stoppen met het stilzwijgend verlengen van o.a. de autoverzekering.

Je autoverzekeraar zal je voortaan moeten informeren als je verzekering weer automatisch verlengd gaat worden, zodat je jezelf tijdig kunt informeren over mogelijke alternatieven. Tot nu toe gebeurde dit vrijwel nooit, waardoor je weer voor een jaar vast zat aan je verzekering als je net te laat was met opzeggen.

Sommige verzekeraars hanteren nu al helemaal geen opzegtermijn. Verzekeringen van deze partijen kun je nu al op ieder moment beëindigen. Het gaat om verzekeraars als AllSecur, Ditzo en Verzekeruzelf. Andere partijen gaan volgend jaar ook overstappen op deze nieuwe regeling.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *