Benzineprijs moet op navigatiesysteem

Alle actuele benzineprijzen moeten voor automobilisten snel op hun navigatiesystemen en op internet komen, met het goedkoopste pompstation in de buurt erbij.

Dat vraagt minister Van der Hoeven (Economische Zaken) vandaag dwingend aan alle oliemaatschappijen. Komen zij voor 1 juli volgend jaar niet met zo’n actueel overzicht, dan zal de CDA-minister de pomphouders daartoe dwingen, zo kondigt ze aan. Anders dan elektriciteitsprijzen en tarieven voor mobieltjes zijn benzineprijzen in het hele land namelijk niet goed te vergelijken, stelt Van der Hoeven.

De actueelste benzinetarieven horen tankstations al sinds januari vorig jaar op hun prijspalen te zetten. De nu geëiste complete prijsvergelijking op internet en op TomTom is nieuw, aldus het ministerie.

Van der Hoeven dreigt met ingrijpen, omdat de pomphouders en oliemaatschappijen ondanks eerder aandringen toch nog veel te weinig hun actuele prijzen laten zien, stelt zij. Prijsbewuste klanten tanken daardoor te duur. De huidige vergelijkingssites met tarieven op internet zoals www.brandstof-zoeker.nl tonen veel, maar niet alle tarieven. Door alle tarieven nu ineens openbaar te maken, zullen er meer prijsacties langs de weg komen die lagere prijzen aan de pomp opleveren, verwacht Economische Zaken. De prijsverschillen zijn volgens onderzoek van bureau Ecorys op sommige plekken fors: tot 4,6 cent per liter. Vooral op de grote hoofdroutes betalen automobilisten te veel, zo tonen Ecorys-onderzoekers.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *