Brandstof autovakantie fors lager dan vorige zomer

De brandstofkosten voor autovakantiegangers vallen dit jaar fors lager uit dan in 2008. De extreme piek in brandstofprijzen van vorig jaar zomer is er niet meer, waardoor de brandstofkosten deze zomer zo’n 50 euro lager zijn bij een autovakantie naar de Middellandse zee (2.500 km = ruim 200 liter benzine).

Indien automobilisten op vakantie ook slim omgaan met de grote prijsverschillen voor brandstof in Europa levert dat ook nog eens 50 euro besparing op. Benzine is in de vakantielanden Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en pitstop-land Luxemburg, respectievelijk; 31, 30, 25,12, 11, 9 en 24 procent goedkoper dan in Nederland. Slim tanken in Europa loont, aldus consumentencollectief www.UnitedConsumers.com

Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de zon, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk buiten Nederland, daar is de brandstof op enkele uitzonderingen na veelal het goedkoopst. Kies daarbij ook voor tankstations buiten de snelweg, die zijn zeker voordeliger. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzinerijders zijn in Duitsland 11 procent en België 6 procent goedkoper uit.

Een actueel overzicht van de benzine-, diesel,- en lpg-prijzen in Europa is te vinden op www.UnitedConsumers.com/vakantie. Een overzicht van de actuele prijzen binnen Nederland kunt u altijd vinden op www.brandstof-zoeker.nl.

top 5 landen per brandstof
top 5 landen per brandstof, berekend met een 50-liter tank voor euro95 en diesel, 40-liter tank voor LPG.

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *