Goedkoop tanken op de wintersport

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. De benzine in de wintersportlanden Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk is respectievelijk 26, 23, 11, 10 en 9 procent goedkoper dan in Nederland.

Maar in sommige gevallen is brandstof ook duurder dan Nederland. Diesel is in Italië, Zwitserland en Duitsland duurder. LPG is alleen in Frankrijk en Oostenrijk een paar procent duurder. Ten opzichte van vorig jaar zijn wintersportreizigers met de auto ongeveer 50 euro voordeliger uit. Oorzaak is de lagere brandstofprijs, als gevolg van de lage olieprijs nu.

Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de sneeuw, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden: Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof het goedkoopst. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders.

Land Euro95 LPG Diesel
België 6% goedkoper 9% goedkoper 5% goedkoper
Duitsland 11% goedkoper 0% gelijk aan NL 2% duurder
Engeland 16% goedkoper 4% duurder 16% duurder
Finland 9% goedkoper nvt 5% goedkoper
Frankrijk 9% goedkoper 7% duurder 2% goedkoper
Griekenland 30% goedkoper 21% goedkoper 3% goedkoper
Ierland 23% goedkoper 36% goedkoper 5% goedkoper
Italië 10% goedkoper 4% goedkoper 6% duurder
Luxemburg 25% goedkoper 21% goedkoper 17% goedkoper
Oostenrijk 23% goedkoper 4% duurder 3% goedkoper
Portugal 11% goedkoper 14% goedkoper 3% goedkoper
Spanje 30% goedkoper 13% goedkoper 12% goedkoper
Zwitserland 26% goedkoper 0% gelijk aan NL 5% duurder

Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *