Wederom forse verlaging olieproductie

De OPEC, de Organisatie van Olie Exporterende Landen, gaat de olieproductie met twee miljoen vaten per dag verlagen. Dat heeft de Saudische minister van Olie Ali al-Naimi dinsdag gezegd. Al-Naimi sprak aan de vooravond van de bijeenkomst waarop de OPEC een beslissing neemt over de productie. Verscheidene OPEC-leden bepleitten al een forse verlaging om de prijs van olie op te krikken.

De Saudiër zei verder te verwachten dat andere olie-producerende landen die geen lid zijn van de OPEC, zoals Rusland, de productie met 600.000 vaten per dag omlaag zullen gooien. ,,Het aanbod is nog steeds te hoog en de voorraden zijn eveneens iets groter dan normaal”, aldus Al-Naimi.

De olieprijs is de afgelopen maanden sterk gedaald. Een vat ruwe olie kost nu rond de 44 dollar. In juli bereikte de olieprijs een piek van ruim 147 dollar.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *