Minder autoverkopen dan vorig jaar

In de maand oktober is voor de tweede keer dit jaar een daling te zien in het aantal autoverkopen. Er zijn deze maand 0,7% minder auto’s op kenteken gezet. In juni zakte de verkopen met liefst 8 procent in ten opzichte van een jaar eerder.

Die cijfers brachten Bovag en RAI dinsdag naar buiten. In totaal werden in oktober bijna 42.000 personenauto’s verkocht. De totale autoverkopen liggen dit jaar nog steeds hoger dan vorig jaar. Tot en met oktober zijn er 463.015 verkocht, tegen 458.425 in 2007.

Voor heel 2008 houden de brancheverenigingen nog steeds vast aan de voorspelling dat er 487.000 auto’s aangeschaft worden. “Dat betekent dat er dit jaar nog 24.000 nieuwe auto’s gekocht worden, dat zouden we makkelijk moeten halen”, zegt een woordvoerder.

Bovag en RAI wagen zich zelfs al aan een voorspelling voor 2009. Voor volgend jaar verwachten ze een verkoopcijfer van 475.000, wat een daling van 2,5 procent zou zijn vergeleken met dit jaar. “In die prognose is rekening gehouden met de huidige economische omstandigheden.”


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *