OPEC verwacht olie-overschot in 2009

Het wereldwijde overschot aan olie zal volgend jaar enorm zijn als de belangrijkste olieproducenten hun productie niet verlagen. Dat heeft OPEC-voorzitter Abdullah Al-Badri dinsdag gezegd.

“Als er niets verandert, zal het overschot tot het einde van het tweede kwartaal 2009 enorm zijn”, aldus Al-Badri. De leden van het oliekartel komen deze week in een spoedvergadering bijeen om te praten over de sterk gedaalde olieprijs.

De minister van Energie van Qatar, Abdullah bin Hamad al-Atiyah, stelde afgelopen vrijdag dat de olieproductie met minstens een miljoen vaten per dag verlaagd zal worden. De prijs van een vat ruwe olie is inmiddels meer dan gehalveerd ten opzichte van het recordniveau van ruim 147 dollar dat in juli werd gehaald.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *