Olieprijs daalt tot 113 dollar

De prijs van een vat ruwe olie is maandag op de termijnmarkt in New York gedaald tot ongeveer 113 dollar. Daarmee bereikte de olieprijs bijna het laagste niveau sinds begin mei.

Een daling van de olie-import in China zorgde ervoor dat de vraag naar olie flink omlaag ging. In juli nam de invoer van olie in China af in het sterkste tempo sinds januari 2005. Eerder zorgden de hoge brandstofprijzen al voor een daling van de behoefte aan olie in de Verenigde Staten en andere geïndustrialiseerde landen.

De groeiende vraag uit opkomende economieën, met name uit China, wordt algemeen gezien als een van de drijvende krachten achter de explosieve stijging van de olieprijs in de afgelopen jaren. Vandaar de daling van de olieprijs nu de vraag plotseling daalt.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *