Californie verbruikt meer brandstof dan heel China

Voortdurend horen we in de media over de groeiende Chinese economie, en hoe die de brandstofvoorraden dreigt te plunderen. Maar wat brandstof voor transport betreft, gaat die vlieger niet op. De Amerikaanse staat Californië verbruikt op zijn eentje meer benzine en diesel dan heel het Chinese wegverkeer. Sterker nog: Californië verbruikt meer benzine dan elk willekeurig land ter wereld, op de VS na.

Twintig miljard gallon om precies te zijn. In China wonen 1,3 miljard mensen, in Californië 37 miljoen. Een en ander blijkt uit een rapport van de Californische energiecommissie, die ernstig werk maakt van plannen voor alternatieve energie. Het rapport is een blauwdruk voor een verkeerstoekomst met lage uitstoot en hernieuwbare energie. Het besluit van het rapport? Het wordt niet makkelijk.

Het verbruik van benzine in Californië is met 50 procent gestegen sinds 1988. En China is aan het bijbenen. Wellicht zullen de Chinezen nog dit jaar Californië voorbijsteken in benzine- en dieselverbruik.

Bron


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *