Populariteit auto blijft toenemen

Ondanks de hoge brandstofprijzen en de toenemende files, kiezen Nederlanders steeds vaker voor de auto boven het openbaar vervoer en de fiets. Meer dan 65% van de Nederlanders vindt de auto het meest aantrekkelijke vervoermiddel.

Dat staat in het rapport Overwegend Onderweg, dat het Sociaal en Cultureel Planbureau woensdag publiceerde. Auteur Lucas Harms schetst daarin een beeld van de ontwikkelingen in de mobiliteit van de Nederlandse bevolking.
if (typeof(dartarguments6)!=’undefined’) {
if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);
if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;
document.write(‘<scr’+’ipt language=”JavaScript” src=”http://ad.nl.doubleclick.net/adj/’ + dartarguments6 + ‘;tile=’ + (et_tile++) + ‘;kw=’ + wlrcmd + ‘;ord=’ + et_ord + ‘?” type=”text/javascript”></scr’ + ‘ipt>’);
}

Uit het rapport blijkt dat Nederlanders zich de afgelopen decennia vaker, langer, verder en om meer verschillende redenen zijn gaan verplaatsen. De auto wint al sinds jaar en dag aan populariteit. De fiets is voor een kwart van de bevolking het meest favoriete vervoermiddel en 4 procent heeft een uitgesproken voorkeur voor openbaar vervoer.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *