Nu ook opstand taxi-chauffeurs

Na de buschauffeurs en de truckers, gaan nu ook de taxibestuurders een actie organiseren tegen de dure brandstoffen aan de Nederlandse pompen. “De taxibranche vraagt om een gelijke behandeling”, aldus KNV Taxi, de taxi-afdeling van Koninklijk Nederlands Vervoer. De oranisatie roept haar leden op om maandag tussen 12.50 uur en 13.20 uur het werk neer te leggen.

De belangenorganisatie verwijst naar de 16 miljoen euro die staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) steekt in het streekvervoer, waardoor onder meer brandstofclausules in vervoerscontracten kunnen worden opgenomen. De organisatie verwacht dat een aantal ondernemers failliet gaat als er geen snelle oplossing komt. “Veel taxibedrijven kunnen de extra kosten niet doorberekenen”, legt KNV Taxi uit.

“Twee derde van de taxi’s vervoert leerlingen, ouderen, gehandicapten en zieken. Dit vervoer is vastgelegd in contracten die voor lange tijd gelden. Als de kosten snel en schoksgewijs toenemen, kan het taxibedrijf niet bij de opdrachtgever aankloppen. In de meeste gevallen is de gemeente of een zorgverzekeraar de opdrachtgever.”

KNV Taxi doet een beroep op de opdrachtgevers in het contractvervoer om de brandstofprijzen te compenseren. Ook pleit de organisatie voor een verhoging van de maximumtarieven in de straattaxi. En het kabinet zou af moeten zien van de accijnsverhoging van drie eurocent op diesel, die per 1 juli van kracht wordt.

Bron: De telegraaf


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *