Duitsers tanken veel minder door dure benzine

Duitse automobilisten tanken fors minder door de gestegen diesel- en benzineprijs. De afgelopen maand is het benzineverbruik met ruim 7% gedaald in vergelijking met mei 2007. Sinds begin dit jaar is de benzineconsumptie al met bijna 4% afgenomen, zo meldt De Telegraaf.

De verkoop van diesel daalde in mei met 3,4 procent. Maar de afzet van diesel steeg de afgelopen vijf maanden met 4,7 procent. De brancheorganisatie MWV wijst in dit verband op het groeiend aantal personenauto’s met dieselmotor èn op de goede economische ontwikkelingen waarvan de transportsector profiteert.

In Nederland zijn er ook diverse initiatieven om minder te gaan tanken, om zodoende te protesteren tegen de hoge brandstofprijzen. Maar voorlopig hebben deze ideëen nog weinig resultaat.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *