Bijna 100.000 auto's geimporteerd in 2007

Nederlanders importeerden het afgelopen jaar 96.608 auto’s uit het buitenland. Dit is een stijging van maar liefst 24 procent ten opzichte van een jaar eerder toen het er 77.783 waren, zo lezen we op de site van De Telegraaf.

„De import van auto’s neemt jaarlijks toe en die trend lijkt zich te blijven doorzetten”, aldus de RDW. Het merendeel van de geïmporteerde auto’s komt uit Duitsland. „Niet zo verwonderlijk, de automarkt is daar enorm en dankzij goede snelwegen is de verbinding met onze oosterburen uitstekend.”

Door de gunstige dollarkoers komt de VS meer en meer in beeld voor de particuliere import van auto’s. „Zelfs als je de kosten voor verscheping en belasting meerekent, blijkt een auto uit de States vaak goedkoper”, weet de RDW. Maar de dienst waarschuwt ook dat import uit de VS omslachtig is, waardoor veel particulieren zich er niet aan wagen.

Verder zijn België, Frankrijk, Zwitserland en Italië landen waar veel gebruikte auto’s vandaan komen, valt te lezen in het jaarverslag. Tenslotte komen vanuit Zweden veel klassiekers naar ons land. Dat zou komen doordat de Zweden in de winter niet pekelen op de wegen en de Scandinavische oudjes dus in goede staat verkeren.

De motieven om een auto uit het buitenland te halen, zijn volgens de dienst divers. Steeds meer lijkt het prijsvoordeel een rol te spelen, zowel bij de particulier als de handelaar. Maar ook liefhebbers van klassieke auto’s dragen een steentje bij.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *