Toeteren voor minder tax

Het verzet tegen de torenhoge benzineprijzen groeit hard. De brancheorganisaties TLN en EVO eisen een accijnsverlaging van het kabinet en roepen het publiek op om vandaag om kwart voor twaalf drie keer te toeteren, aldus De Telegraaf. Daarnaast kunnen automobilisten zaterdag 14 juni bij de pompstations van TinQ het kwartje van Kok terugkrijgen.

Op de afgelopen weekend gelanceerde website www.kwartjevankokterug.nu van actiegroep ‘Wij zijn het ZAT’ zijn inmiddels 100.000 handtekeningen binnengekomen. Initiatiefnemer van de actiegroep, ict-medewerker Robert Andringa, wil de petitie aanbieden aan minister Bos van Financiën, om zodoende zijn eis voor accijnsverlaging op brandstof kracht bij te zetten.

Andringa wil de krachten van ontevreden burgers bundelen om tot harde en gerichte acties over te kunnen gaan: “In Nederland klagen we massaal, maar we doen niets. We moeten een voorbeeld nemen aan de Engelse truckers, die niet met zich laten sollen. En als de accijns in Frankrijk omhooggaat, blokkeren automobilisten wegen. Dan luisteren politici tenminste.”

Bij de 156 onbemande pompstations van prijsvechter TinQ betalen automobilisten op zaterdag 14 juni 12 eurocent minder per liter diesel, benzine of lpg, de omgerekende waarde van het kwartje van Kok uit 1991. Dat zegt Peter Eilander, manager retail & marketing van TinQ. Volgens de Bovag heeft de overheid in 2007, in vergelijking met 2004, €300 miljoen aan extra btw-inkomsten ontvangen. De brancheorganisaties TLN en EVO roepen de vrachtwagenchauffeurs en andere weggebruikers op om vandaag om 11.45 uur in het hele land drie keer te toeteren. TLN en EVO vinden dat het kabinet moet afzien van de dieselprijsverhoging op 1 juli.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *