1,8 miljoen voor bio-brandstoffen

Minister Camiel Eurlings van verkeer stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar voor de uitrol van tankstations met de alternatieve brandstoffen aardgas en ethanol. Eurlings wil daarmee een landelijk netwerk van deze tankstations realiseren, zodat iedereen aardgas en ethanol kan tanken.

Op dit moment bieden een paar tankstations deze brandstoffen al aan. Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat groeit dat aantal gestaag. Eurlings wil deze groei versnellen door pomphouders en andere investeerders in tankstations voor alternatieve brandstoffen financieel te steunen.

Auto’s die op ethanol of aardgas rijden, stoten aanzienlijk minder CO2 uit. Bij aardgas ligt de uitstoot ruim 20 procent lager, bij ethanol 30 tot 80 procent. De provincie Utrecht liet weten al voor 2,4 miljoen euro te investeren in 24 pompstations met dergelijke brandstoffen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *