Verzekeraars discrimineren oudere automobilisten

Twee derde van de autoverzekeraars in Nederland weigert oudere automobilisten een polis te verkopen. Bij sommige ligt de bovengrens op 64 jaar, andere verkopen pas nee als de automobilist ouder is dan 74 jaar. Van de 42 onderzochte verzekeraars hanteren er 28 een bovengrens. Bij veertien verzekeraars zijn ouderen altijd welkom. Bij dertien van de 42 verzekeraars moeten de senioren een hogere premie betalen dan andere weggebruikers.

Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke website Verzekeringssite. “Natuurlijk is het wel zo dat mensen met een lopende polis klant kunnen blijven bij hun verzekeraar ongeacht hun leeftijd. Maar overstappen naar een ander is bij de weigeraars niet mogelijk. Hiermee komen ouderen wat dat betreft vast te zitten”, stelt directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite. Ouderen kunnen zo niet profiteren van de prijzenslag die nu gaande is tussen autoverzekeraars, zo stelt zijn vergelijkingssite.

Volgens Hordijk is er sprake van discriminatie. “Jonge mannen zijn net zulke grote brokkenpiloten als oude dames van ongeveer 75 jaar. Het vreemde is dat jongeren weliswaar fors meer premie betalen, maar niet geweigerd worden als ze willen overstappen.”

Maatschappijen die geen leeftijdsgrens of toeslag rekenen voor ouderen zijn ANWB, Avéro Achmea, nationale autoverzekering.nl, Delta Lloyd, Ditzo, OHRA, RVS en Unigarant. Vergelijk deze verzekeraars op de website Verzekeringssite.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *