Gebruik biobrandstof tegengewerkt

Directeur Peter Goedvolk van Argos Oil speculeert in het blad ‘Europoort Kringen’ dat er onzichtbare krachten aan het werk zijn om de invoering van bio-brandstoffen tegen te werken. Hij denkt dat dit te maken heeft met de commerciële belangen van de olieconcerns en “financiële belangen, in de vorm van accijnzen, van de overheid”.

Goedvolk heeft met zijn bedrijf tientallen miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van installaties voor de productie van biobrandstof. In 2006 werd hij mede daarom verkozen tot Havenman van het jaar. Maar volgens Goevolk lijkt het erop dat oliemaatschappijen, autofabrikanten en de overheid de boot afhouden. „Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier meer achter zit. Er zijn in ieder geval hogere machten aan het werk vrees ik. Anders begrijp ik het niet”.

Verder stelt Goedvolk het te betreuren dat de discussie in Nederland in een negatieve spiraal terecht dreigt te komen. „Typisch Nederland om azijnzeikerig te doen over een ontwikkeling die op termijn veel milieuvoordelen kan bieden.”

Dat de huidige generatie biobrandstoffen niet echt milieuvriendelijk is en de voedselvoorziening in gevaar brengt, wuift hij weg. “Dat gaat alleen op als we binnen enkele jaren 100 procent op biobrandstof willen rijden.”


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *