Steeds meer agressie bij tankstations

Pomphouders klagen over een toenemende agressieve houding van automobilisten die aan de kassa mopperen over de hoge brandstofprijzen. Shell verhoogt vandaag opnieuw de brandstofprijzen iets. Een liter benzine gaat € 1,585 kosten en een liter diesel € 1,329.

BETA, de grootste brancheorganisatie van pomphouders, slaat alarm en eist dat minister Bos (Financiën) maatregelen neemt via de accijnsbelasting om de exorbitante prijsstijgingen af te remmen. “Er is duidelijk sprake van een graaicultuur. De accijnzen worden zonder enige onderbouwing zomaar verhoogd”, aldus BETA-voorzitter Ewout Klok.

“Per 1 juli 2008 wordt de accijns op diesel opnieuw verhoogd met 3 cent en lpg met 1.5 cent. Dat juist milieuvriendelijke lpg het nu ook al moet ontgelden is echt bizar”, aldus Klok. Volgens hem krijgen veel pomphouders de nodige scheldkanonnades te verwerken. “De situatie is echt grimmig, de agressie bij de pomp neemt steeds meer toe. Wij worden gezien als de ingang van de Belastingdienst. En juist wij kunnen er niets meer aan doen. Ook de voorgestelde btw-verhoging naar 20 procent zorgt ervoor dat consumenten brandstof nog meer gaan zien als vloeibaar goud.” De brancheorganisatie vreest ook voor een groot banenverlies onder personeel van tankstations. “Nu al moeten pomphouders kortingen van soms wel 10 procent op brandstof geven om klanten tevreden te houden. Financieel gaat het daardoor resoluut mis en verwachten wij dat de eerste ontslagen zullen vallen als dit zo door gaat.”


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *