Onzekere economie schaadt autoverkopen

De economische onzekerheid komt hard aan bij de autoverkopers. De dealers in de Europese Unie verkochten vorige maand 9,5 procent minder nieuwe wagens dan een jaar geleden.

Voor het eerste kwartaal liggen de verkopen bijna 2 procent lager dan een jaar eerder, meldde de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA in Brussel. In Nederland kwamen 7,6 procent minder nieuwe wagens op de weg in maart. Voor het eerste kwartaal is nog sprake van een toename van bijna 2 procent. Alleen in Oost-Europa hebben autoverkopers het druk. In Bulgarije en Litouwen is in maart zelfs 40 procent meer verkocht.

De meeste automerken deelden in de Europese teruggang in maart. Van de Europese fabrikanten kreeg het Franse PSA (Peugeot/Citroën) de grootste klap: min 14 procent. Uitzonderingen zijn BMW/Mini (plus 2 procent), evenals Nissan (plus 37 procent).


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *