Autokoper wacht op nieuwe kentekens

Consumenten en autodealers wachten met het bestellen van nieuwe auto’s vanwege de komst van de nieuwe kentekenreeks. De eerste nieuwe combinatie, die binnenkort door de RDW wordt afgegeven, is 01-GBB-1.

De komst van het nieuwe kenteken met de opvallende drielettercombinatie in het midden, houdt de gemoederen onder autokopers behoorlijk bezig. Wachten kan lonen vanwege een later mogelijk hogere inruilwaarde en het optisch nieuwer zijn van de voertuigen. Op verschillende forumsites wordt geadviseerd te wachten met de aanschaf van een nieuwe auto. Iedereen verwachtte het nieuwe kenteken op 1 april bij invoering van de nieuwe slurptax, maar dat is niet gebeurd.

Wanneer precies de nieuwe zogeheten sidecode wordt afgegeven is het bestbewaarde geheim binnen de RDW. De vorige kentekenreeks stopte bij ZN-NX-36, het laatste afgegeven kenteken is 81-ZN-VL. “Soms breken we bij de tweede lettercombinatie bij de N al af, maar het kan ook zijn dat we doorgaan tot de Z”, zegt RDW-zegsman Hans van Geenhuizen. Binnen de RDW zijn slechts vier personen bekend met de invoerdatum van de nieuwe kentekens.

De huidige reeks startte in 1999 met 01-DB-BB. De RAI Vereniging, de belangenbehartiger van de fabrikanten en importeurs van personenauto’s, vindt het allemaal overtrokken. “Wie een nieuwe auto aanschaft heeft op de kentekenpapieren de datum staan. De kentekenreeks heeft geen invloed op de inruilwaarde. Er wordt altijd naar het bouwjaar, maand en kilometerstand gekeken”, aldus zegsman Harald Bresser.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *