Kentekenplaat van 15 miljoen dollar

Dat speciale nummerplaten voor sommige mensen erg belangrijk zijn is al langer bekend, maar wat een zakenman uit Abu Dhabi er nu voor heeft betaald slaat werkelijk echt alles. Hij heeft 52,2 miljoen Dirhams (bijna 9 miljoen euro) betaald voor een registratieplaat met het cijfer 1.

Dat is een nieuw record, want het record stond op 25,2 miljoen Dirhams (iets meer dan 4 miljoen euro). Dat werd betaald voor een nummerbord met het cijfer ‘5’, ook in Abu Dhabi, wat werd betaald voor de plaat met alleen het cijfer 5 erop. Deze kentekenplaat werd verkocht op een veiling in Abu Dhabi. In Groot-Brittannië werd onlangs ook een kentekenplaat geveild. De Engelsman Afzal Kahn kocht het registratienummer ‘F1’ voor ‘slechts’ 540.000 euro.

Saeed Abdul Ghaffar Khouri is de kersverse eigenaar van de plaat met het cijfer ‘1’. De gelukkige eigenaar weet nog niet op welke auto uit zijn collectie hij de plaat schroeft. In Nederland zijn geen persoonsgebonden kentekens mogelijk. Evenmin kan de automobilist zelf zijn kenteken samenstellen, zoals bijvoorbeeld in België.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *