Belgen tanken verkeerde brandstof

Steeds meer Belgen gooien de tank van hun auto vol met de verkeerde brandstof. Volgens de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB komt dit door verstrooidheid of door het kopen van een nieuwe auto.

De Belgen stappen over op een dieselauto, maar vergeten dat ze ook een andere brandstof moeten tanken. Benzine in een dieselmotor zorgt echter voor grote technische problemen; vooral wanneer je eenmaal start met de verkeerde brandstof lopen de pomp en de injectoren in de motor ernstige problemen op.

Volgens de VAB gooien jaarlijks 13.480 bestuurders de verkeerde brandstof in hun rijtuig (ongeveer 7 gevallen per dag). De VAB raadt aan de auto niet te starten wanneer je verkeerd hebt getankt, maar de tank meteen te laten leegmaken. Autoconstructeurs en pompstations werken volgens de VAB samen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om verkeerd tanken te voorkomen.


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Belgen tanken verkeerde brandstof”

  1. […] we begin van het jaar de belgen nog uit, nu blijken Nederlandse mannen net zo dom. Nederlandse mannen gooien namelijk anderhalve […]

  2. […] Nederlandse mannen zijn Belgen? augustus 6, 2008 Lachten we begin van het jaar de belgen nog uit, nu blijken Nederlandse mannen net zo dom. Nederlandse mannen gooien namelijk anderhalve […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *