Slurptax zorgt voor prijzenslag auto's

Het gevecht om de gunst van de autokoper lijkt te zijn uitgebroken. Een groot aantal merken, waaronder grote firma’s als Volkswagen en Toyota, verlagen vandaag de catalogusprijzen van de populairste modellen met duizenden euro’s. Ook Hyundai heeft op verschillende modellen fikse kortingen toegepast.

Alle autofabrikanten moeten met nieuwe prijslijsten komen, omdat zowel de befaamde slurptax als de reeds eerder aangekondigde verlaging van de bpm vandaag van kracht wordt. Bovendien worden hogere subsidies op modellen met A- en B-label verstrekt, terwijl auto’s met E- t/m G-label zwaarder worden belast.

De importeur van Volkswagen voert los van de wettelijke maatregelen ook nog eens een algemene prijsverlaging door, waarbij modellen als de VW Polo, VW Golf en VW Passat soms 2000 euro tot ruim 5000 euro goedkoper worden. Opel zegt verrast te zijn door de actie van Volkswagen en neemt voorlopig nog een afwachtende houding aan.

De verkopen laten zien dat er in de eerste twintig dagen van januari ruim 5000 auto’s minder zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Veel kopers hebben door alle onduidelijkheid omtrent de nieuwe prijsstellingen bewust tot 1 februari gewacht.

Ook bij Toyota zijn veel modellen goedkoper geworden. Het Japanse merk levert deze maand 6500 nieuwe auto’s af, een nog nooit gehaald aantal.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *