Steeds meer fraude bij autoschade

Uit constateringen van het Waarborgfonds Motorverkeer blijkt dat er steeds meer gefraudeerd wordt door automobilisten. Het fonds geeft aan dat er een groeiend aantal automobilisten valse schadeclaims indient. Dit jaar ontving het fonds reeds 863 verdachte dossiers in vergelijking tot 750 in 2006.

Dit jaar zijn er al ruim 500 valse claims niet uitgekeerd, blijkt uit gegevens van de afdeling fraudebestrijding van het fonds. De overige dossiers zijn nog in behandeling. De al tijden heersende grens van één miljoen euro aan niet-uitgekeerde claims is in 2007 door de stijging doorbroken. “Je moet dan vooral denken aan automobilisten die zelf schade aan hun voertuig hebben veroorzaakt die niet door hun autoverzekering vergoed wordt, bijvoorbeeld schade doordat ze tegen een paaltje zijn gereden”, aldus woordvoerder Jelle Smits. “Ze proberen dan die schade bij het Waarborgfonds te verhalen. Het gaat om veel geld. Als de fraude niet wordt ontdekt, moet dat bedrag worden opgehoest door alle automobilisten.”

Het Waarborgfonds Motorverkeer krijgt jaarlijks circa 60.000 claims. De meerderheid hiervan bestaat uit parkeerschades waarvan de dader niet meer te achterhalen valt. Ook de overheid maakt jaarlijks ongeveer 15.000 keer aanspraak op het geld. Dit om schades aan het wegmeubilair (zoals lantaarnpalen en vangrails) te bekostigen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *