Premie-oorlog tussen autoverzekeringen

“Wie al een jaar of langer dezelfde autoverzekering heeft, kan honderden euro’s besparen door een goedkopere verzekering te zoeken en af te sluiten. Vooral als een autoverzekering lang geleden is afgesloten levert overstappen veel op”. Dat schrijft de Consumentenbond in de Consumentengids van juli/augustus.

De bond heeft onlangs onderzoek gedaan naar de premieverschillen tussen autoverzekeringen. Het verschil tussen de laagste premies en de gemiddelde premies blijkt bij een WA autoverzekering 200 euro tot wel ruim 500 euro te bedragen. Het gaat om auto’s uit uiteenlopende autoklassen. De verschillen zijn het grootst voor grote auto’s en voor automobilisten in dichtbevolkte gebieden.

Autoverzekeraars hebben in het afgelopen jaar de premies verlaagd, soms wel met twintig tot dertig procent. De Consumentenbond spreekt zelfs over een premie-oorlog. Reden daarvoor is de steeds grotere concurrentie tussen autoverzekeraars. De opkomst van de internetverzekeraar speelt daarbij een grote rol. Ook gebeuren er steeds minder auto-ongelukken waardoor verzekeraars minder schade hoeven te vergoeden.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *