Olieprijs duikelt het nieuwe jaar in

De olieprijs is woensdag weer met ruim 5 procent gedaald. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie van 159 liter daalde tot iets meer dan 37 dollar. Een jaar geleden zag het plaatje er nog heel anders uit. Toen stond de olieprijs op het punt voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 100 dollar per vat te gaan.

Dat gebeurde uiteindelijk op 2 januari van dit jaar. De olieprijs bereikte in juli een record van ruim 147 dollar per vat, maar maakte sindsdien onder invloed van de financiële crisis een ongekende duikeling. Investeerders gaan ervan uit dat de wereldwijde economische teruggang de vraag verder zal doen afnemen.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *