Nieuw kenteken voor bromfietsen

Brom- en snorfietsen zijn afgelopen week overgegaan op een nieuwe kentekenserie. Op de nieuwe kentekenplaat staat de combinatie van één letter, drie cijfers en twee letters. Het eerste kenteken in de nieuwe serie is D-001-BB. Met de nieuwe combinatie voorziet de RDW ongeveer 511.000 nieuwe snorfietsen en brommers van een kenteken.

De kentekenplaat voor brom- en snorfietsen bestaat al sinds 1 september 2005 maar is verplicht gesteld sinds 1 januari 2007. Deze kentekenplaat moet gebruikt worden door alle voertuigen die onder de definitie van bromfiets vallen, dus ook snorfietsen, bromscooters, brommobielen, fietsen met hulpmotor en elektrische steps. Sinds 15 oktober moeten ook de nieuwe Segways voorzien zijn van een kenteken.

Vanaf 1 september 2005 zijn in totaal 890.000 brom- en snorfietsen op kenteken gezet. Daardoor zijn de eerste twee series al helemaal gebruikt (01-DBB-1 en DB-001-B).

De kentekenplaat heeft een liggende uitvoering van 14,5 x 12,5 centimeter en een staande uitvoering van 10 x 17,5 cm. De reflecterende ondergrond is geel, met zwarte tekens. Snorfietsen hebben een reflecterende lichtblauwe ondergrond met witte tekens. De plaat heeft geen EU-logo maar een hologram als beveiliging tegen vervalsing.


Geplaatst

in

door

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *