Prijs benzine en diesel verdubbeld

Brandstof is de afgelopen twaalf jaar fors duurder geworden. Benzine was in juni van dit jaar 92 procent duurder dan in januari 1996. De dieselprijs is in dezelfde periode zelfs meer dan verdubbeld. Diesel was in juni 124 procent duurder dan 12 jaar geleden.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Vooral sinds juni 2007 is de prijs van diesel fors gestegen. In juni van dit jaar betaalde de consument 32 procent meer voor diesel dan een jaar eerder.

De consumentenprijsindex, die de gemiddelde prijsontwikkeling voor consumenten weergeeft, steeg in de afgelopen twaalf jaar met 32 procent. Vooral vanaf 2004 liep het verschil tussen de ontwikkeling van de brandstofprijzen en consumentenprijsindex flink op, aldus het CBS.

2 comments

  1. De stijging van de brandstofprijzen in de afgelopen jaren is echt schandalig! Zelf rijd ik al sinds jaar en dag op diesel. Die stijging heeft mij ondertussen al een vermogen gekost. Natuurlijk ben ik niet de enige gedupeerde maar heeft het heel Nederland in zijn greep.

Leave a comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *