Historisch tankstation wordt verplaatst

Het historische tankstation aan de Vughterweg in Den Bosch wordt verplaatst. Het Rijksmonument uit 1933 moet plaats maken voor de Randweg, een nieuwe verbinding tussen de A59 bij Waalwijk en de A2 bij Vught. Maandag is men begonnen met deze operatie, waarvoor drie dagen is gereserveerd.

Men is begonnen met het losmaken van de oude betonvloer. Het daadwerkelijk verplaatsen van het station gebeurt volgens de gemeente waarschijnlijk woensdag. Voor belangstellenden is aan de Vughterweg een kijkplek ingericht.
Het tankstation aan de Vughterweg is een van de oudste stations van Nederland. Het gebouw wordt van zijn fundament getild en vijftig meter verderop gerenoveerd. Nadat het station op een nieuw aangebrachte kelder is geplaatst, gaat het monument dienst doen als kantoorgebouw.

De Randweg moet volgens de gemeente een aantal knellende verkeersproblemen in Den Bosch en Vught verhelpen. Zo is het Bossche Wilhelminaplein al jaren overbelast en het hieruit voortkomende sluipverkeer in Den Bosch en Vught zorgt voor overlast.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *