Duitser steekt auto in de fik door dure benzine

Uit woede over de hoge benzineprijs heeft een man midden in de Duitse stad Frankfurt am Main zijn auto in brand gestoken met benzine. De zwarte BMW uit 1995 brandde geheel uit.

De werkloze man uit het Zuid-Duitse Beieren verklaarde dat hij het autorijden niet meer kan betalen wegens de hoge brandstofprijzen. Op zijn voertuig had hij de kreten Benzinewoeker en Benzineafzetterij geklad. De man (30) moet rekening houden met een boete omdat hij de milieuwet heeft overtreden, meldden Duitse media vrijdag. Hij krijgt ook een rekening voor de inzet van de brandweer.

De Beier had eigenlijk in Berlijn willen protesteren, maar hij raakte de weg naar de Duitse hoofdstad kwijt. Op zijn website staat dat hij ontslag had genomen wegens de hoge brandstofkosten van de autoritten naar zijn werk.

Leave a comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *