Benzine zet wederom record neer

Zaterdag 7 juni stijgt de prijs van Euro 95 aan de Nederlandse pomp weer naar een recordstand. De gemiddelde landelijke adviesprijs komt dan op €1,661. Dit is ruim 12% hoger dan het laagtepunt van 2008, in februari hoefden we slechts €1,48 per liter benzine af te rekenen.

Deze prijsstijging komt waarschijnlijk grotendeels door de plotselinge stijging op de ruwe oliemarkt. Een vat ruwe olie is vrijdag met bijna 5% gestegen naar ruim $139. Aan het begin van de week stond de prijs nog op ruim 126 dollar per vat. De sterke stijging op vrijdag had waarschijnlijk te maken met de opmerkingen van de Israëlische minister van transport dat een aanval op Iran “onontkoombaar” is.

De dieselprijs staat momenteel op €1,427. Dat betekent een daling van 3% de laatste 2 weken. Zo is er toch ook nog iets positiefs te melden.


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Benzine zet wederom record neer”

  1. […] olieprijs is donderdag door de grens van 70 dollar per vat gezakt. Sinds het hoogtepunt van meer dan 147 dollar dat midden juli werd bereikt, is de prijs van een vat ruwe olie meer dan […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *